diumenge, 26 d’octubre del 2014

MAGDALENES DE CASTANYA.


INGREDIENTS:

3 ous (núm0)
200 grams de sucre morè
50 grams de llet de civada 
200 grams de farina de castanya
100 grams de farina d'espelta 
8 grams de llevat
175 grams d'oli d'oliva

Aquesta és una recepta ben senzilla, amb un procediment que es pot complicar si voleu, però a mi em dóna bon resultat així, simple. Sols cal barrejar els ingredients en un bol, deixar reposar i enfornar, ara ho veureu....
En un bol, posem els ous sencers. Jo els utilitzo del número zero (si voleu més informació del tema, visiteu l'apartat Aliments, on parlo dels tipus d'ous). Anem afegint tots els ingredients, el sucre, la llet (li donaren un a mica d'escalfor, ha d'estar tèbia, no de la nevera), les farines, el llevat i l'oli. Batem una bona estona per a que s'unifiquin els ingredients, i ja ho tenim a punt, ara deixem-ho reposar a la nevera ben tapadet durant una hora aproximadament.
Preescalfem el forn a 200º
Treiem la massa i la col.loquem als motlles, omplint-ne dos terceres parts. Jo utilitzo la silicona i a cada motlle hi poso el de paper, així no s'obren al posar-hi la massa i les magdalenes pugen més. Una mica de sucre per sobre i uns deu minuts de forn a 210º . Recordeu el que sempre us dic, que cadascú coneix el seu forn i el temps és molt relatiu.
Un apunt: a la recepta original s'utilitzen 250 grs en total de farina, jo li he afegit 50 grs de més de farina d'espelta perquè he notat que la massa quedava molt líquida, no tenia la consistència de sempre. No he utilitzat sols farina de castanya perquè li dóns molta consistència, i prefereixo que em surtin ben esponjoses, d'aquí la combinació que he triat, que la podeu variar al vostre gust.
Espero que us hagin agradat. Fins aviat :)

2 comentaris:

  1. T'han quedat espectaculars!!! Quin "copete" més bonic!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Gràcies Olga. Si hi hagués posat més quantitat de farina de castanya haurien tingut més gust però no hauríen quedat tant esponjoses, estic contenta amb el resultat!

    ResponElimina