divendres, 26 de setembre del 2014

PISTO.


INGREDIENTS: (4 persones)

2 carbassons
1 albergínia
1 pebrot vermell
6 tomàquets madurs
1 ceba 
2 dents d'all
sal, oli d'oliva, pebre, farigola

Abans de començar hem de rentar i trossejar les verdures a daus. Jo les vaig fer d'uns tres centímetres per a que no se'm desféssin al coure, però si ho preferiu ho podeu fer més petit i la cocció serà més ràpida. 

Hi ha qui pela l'albergínia i el carbassó, jo no ho he fet perquè m'agrada el toc de color que li dóna la pell i és una font de fibra que no desperdiciarem. 
És important no utilitzar un foc massa alt per tal de que les verdures es vagin coent poc a poc i tapar-ho per a que es facin amb el seu propi suc.
Comencem la cocció laminant els alls i fregint-los en una cassola a foc suau per a que no es cremin. 
Quan agafin un to beige hi incorporem la ceba, quan es comenci a tornar translúcida, hi afegim el pebrot. Tapem la cassola i deixem que es vagi fregint.
Seguidament hi afegim l'albergínia, salpebrem i tapem altre cop la cassola per a que es vagin coent les verdures. Quan aquesta estigui mig cuita, els carbassons tallats a daus. Tapem. 
Mentrestant, ratllem una tomaca i tallem les cinc restants a daus ( en aquest cas prèviament les he escaldat i pelat), i els afegim a la cassola, tapem i deixem coure durant cinc minuts, finalment afegim la tomaca ratllada i deixem coure durant deu minuts més.
M'agrada donar-li un toc personal afegint una branca de farigola durant els últims minuts, li dóna un toc rústic que m'encanta.

Hi ha qui serveix el pisto amb un ou ferrat, però crec que va a gust de cadascú, ja que es pot utilitzar com a plat o com a acompanyament d'arròs, pasta, etc...


2 comentaris:

  1. MMmmmm....quin toc més especial li ha de donar la farigola!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Gràcies guapa! la veritat és que la farigola combina amb molts ingredients, m'encanta! :)

    ResponElimina