dilluns, 29 de setembre del 2014

PASTÍS DE CERVESA GUINNESS.


INGREDIENTS:

250 ml de cervesa negra Guinness 
250 gr de mantega
75 gr de cacau en pols
400 gr de sucre
140 ml de nata líquida 
250 gr de farina 
2 culleradetes de bicarbonat
2 ous
1 culleradeta vainilla
Pel frosting: 300 gr de formatge Philadelphia
150 gr de sucre glas
350 ml de nata per muntar

En primer lloc, en un cassó, s'ha de posar a escalfar la cervesa, a foc mig, sense que arribi a bullir i quan estigui calenta, afegir-hi la mantega tallada a trossos i anar removent fins que aquesta s'hagi desfet completament; en aquest moment, s'ha d'enretirar del foc i reservar.
En un bol a part, barrejarem els ingredients secs: el cacau, el sucre, la farina, la vainilla i el bicarbonat i els barrejarem bé fins que quedin ben integrats.
En un altre bol,posarem la nata líquida i els ous i ho barrejarem bé amb unes varilles fins que ens quedi una barreja uniforme. Llavors caldrà afegir la cervesa amb mantega que havíem reservat, ho mesclem fins a obtenir una mescla homogènia.
Ara ja podem anar afegint els ingredients secs poc a poc. S'ha d'aconseguir una massa uniforme i sense grumolls. Ens quedarà força líquida, però és normal!
I cap al forn, que ha d'estar prescalfat a 180ºC, durant uns 40 minuts aproximadament. Quan estigui llest, el deixem refredar, mentrestant podem fer el frosting (el toc de gràcia del pastís). Només s'ha de barrejar el formatge Philadelphia a temperatura ambient, i el sucre, a velocitat alta, fins a obtenir una crema suau. A part, muntem la nata, i l'afegim poc a poc amb una espàtula a la crema anterior i anem mesclant fins que s'unifiquin.
Quan tinguem el pastís fred, hi podem afegir el frosting per sobre amb l'ajuda d'una espàtula. Si sou molt llèpols també podeu obrir el pastís i farcir-lo.
El pastís es pot servir a temperatura ambient o fred. A mi m'agrada més fred ja que els ingredients queden més compactats, i millor si és d'un dia per l'altre.


2 comentaris:

  1. M'has fet recordar que tinc una cervesa Guinnes al rebost.....preparada per poder fer aquest fantàstic pastís!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Olga doncs aprofita i prova de fer-lo, ja veus que el resultat és molt bo, i sobretot fes el frosting, que li dóna un toc molt especial!
    Anna

    ResponElimina