dimecres, 13 d’agost del 2014

BUNYOLS DE CARBASSA.


INGREDIENTS:

175 grs carbassa
325 grs farina de blat
50 grs sucre
1 ou sencer i un rovell
140 ml aigua
15 grs llevat fresc
1 tasseta d'anís
2 tassetes d'aigua
canyella en pols
sucre per arrebossar
oli d'oliva

Primer que tot haureu de coure la carbassa, 175 grs en total ja pelada i sense llavors. Es pot coure al forn, tallada a daus per a que tardi menys en fer-se. Si és del temps, amb menys de mitja hora en tindreu suficient. Un cop cuita deixeu que es refredi i després ja la podeu anar aixafant amb una forquilla fins que quedi una pasta homogènea.
Per altra banda en un bol, cal dissoldre el llevat amb l'aigua, que haurà de ser un xic tèbia (que tingui la temperatura de la vostra mà). Si és massa calenta, el llevat no actuarà. Deixeu reposar durant una mitja hora.
En un recipient més gran, hi posareu la farina, l'ou i el rovell, el sucre, la carbassa i l'aigua amb el llevat, i ho heu d'amassar durant cinc minuts aproximadament, ja sigui a mà o a màquina. Deixeu reposar 30 minuts i veureu com haurà augmentat força de volum.
Mentre fermenta, podeu fer la mescla on submergireu els bunyols un cop fregits, que pot ser tipus almívar o simplement una barreja d'anís, aigua i canyella en pols.
Passats els 30 minuts ja podeu fregir els bunyols en oli força calent. Quan estiguin una mica rossets els traieu i els poseu sobre paper de cuina per a que deixin anar l'oli. Després els suqueu a la mescla de l'anís i seguidament ja els podeu arrebossar amb sucre.

Quan he provat aquesta recepta, he hagut d'afegir una mica més de farina ja que la consistència que obtenia no m'agradava suficientment. També li he afegit sucre perque la recepta original no en portava, però crec que en aquest cas era necessari ja que quedaven molt sosos pel meu gust. Les mides són doncs, de la recepta ja modificada. Espero que us agradadin!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada