INGREDIENTS:
200 grs d'ametlles crues pelades
1 litre d'aigua
4 cullerades de sucre (opcional)
1 litre d'aigua
4 cullerades de sucre (opcional)
Una beguda nutritiva i ben fresqueta per a les tardes d'estiu, que feia la meva mare quan jo era petita, i em porta molt bons records. Som-hi!
Abans de penjar aquesta recepta he donat una ullada a les que hi havia a la xarxa. La diferència és que aquesta es fa en fred i sense infusionar la llet amb la llimona o canyella. Simplement el gust d'ametlla en estat pur.
Abans que res trenquem les ametlles, millor si són directament agafades de l'arbre. Les deixem tota a nit en remull i l'endemà les pelem. En un recipient hi posem el litre d'aigua, el sucre (opcional) i les ametlles. Ho triturem ben fi una estoneta. Seguidament ho colem. La mare hi posa un drap de cotó per a separar millor la polpa del suc.
I ja està, ja tenim la llet feta. Si voleu al guardar-la a la nevera podeu posa-hi una pell de llimona.
Servir ben fred, i si a sobre ho acompanyeu amb fartons, teniu un berenar 10!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada