dijous, 17 de juliol del 2014

FARINA DE GARROFA.


La garrofa ja era utilitzada en època de l’antic Egipte com a endolcidor, i a Catalunya la van portar els romans. És una beina de color marró fosc que conté una polpa de sabor dolç que embolcalla les llavors. Aquestes beines es torren i es trituren per obtenir la farina de garrofa.
Té moltes propietats com ara minerals, fibra (afavoreix el creixement de la flora intestinal), vitamina A (bona per a la vista), algunes del grup B (bones per al sistema nerviós), així com la D (responsable de la fixació del calci als ossos), també conté taní (antioxidant)
Es tracta d’un aliment lliure de gluten i, per tant, també és apte per a celíacs.
Però la gran diferència entre la farina de garrofa i el cacau és que no és addictiva.
A diferència del cacau, la garrofa no conté teobromina. Aquesta substància ens pot crear dependència, ja que és similar a la cafeïna que accelera l’activitat dels ronyons, els muscles i el cor i ens provoca una sensació d’energia falsa.
Per tant, la farina de garrofa és una alternativa molt saludable per ajudar a “desenganxar-nos”de la xocolata, i ens proporciona energia saludable sense efectes addictius ni sobreestimulants que a la llarga poden conduir-nos a l’esgotament dels òrgans i a la dependència psicològica.

i si en voleu saber mes: http://www.etselquemenges.cat/rebost/la-garrofa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada