dijous, 17 de juliol del 2014

ELS OUS.


Quan anem a comprar al supermercat normalment no ens fixem en la qualitat dels ous. I quan dic qualitat no em refereixo als tamanys, sinó en la manera com han estat criades les gallines. Si ens fixem bé, damunt de cada ou hi ha un codi imprès de color vermell que ens diu la provinència dels ous i els tipus de gallines. Fixant-nos doncs en la primera xifra d'aquest codi, podem dir que hi han quatre categories d'ous:

3: Ou post per una gallina criada en una gàbia especialment dissenyada per a que la recollida d'ous sigui fàcil. L'animal no té cap llibertat de moviments i viu en condicions artificials, fet que provoca diverses enfermetats i sofriment a l'animal. A més, són tractades amb hormones per accelerar tot el procés. És el mètode més massificat.
2: Ou post per una gallina criada en gàbies més grans on l'animal té certa llibertat de moviments, tot i així parlem de massificació. No estan a l'aire lliure i estan criades amb llum artificial les 24 hores per a una màxima producció d'ous.
1: Ou post per una gallina de camp que està en llibertat i en un espai obert.
0: Ou post per una gallina criada en una granja ecològica. És a dir, criada en llibertat i alimentada amb pinsos procedents d'agricultura ecològica.
Aqui us deixo una adreça per si voleu saber quin es el procés que segueixen els ous, els pollets i les gallines adultes. És llarg però dóna que pensar:
http://peccataminuta.wordpress.com/2007/01/18/los-huevos-que-nos-comemos/
I recordeu...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada