INGREDIENTS:
Pel farcit: 1 kg d'espinacs a la catalana
Per la massa: 250 ml llet
1 kg de farina
200 grs de llard de porc
polsim de sal, oli
Aquesta és una recepta d'empanades que cada any fa la meva mare per Setmana Santa. Normalment les fa a ull, per això entre les dues hem intentat posa-hi unes mides. Espero que us agradin.
Mesclem en un bol el llard fos, la llet tèbia, la sal, i poc a poc, tota la farina que vagi admetent la massa. Ho podem amassar amb les mans o bé amb algun robot de cuina. Jo prefereixo embrutar-me les mans. Quan ja no s'hi enganxa la massa significa que té farina suficient. Ho deixem reposar durant unes 2 hores aproximadament.
La massa ja és a punt per fer les empanades, posar-les en una safata de forn amb un raig d'oli per sobre a uns 180º durant deu minuts aproximadament, depenent del forn de cadascú.
Aquestes empanades són similars als panadons d'aquí de Lleida, només que nosaltres hi afegim panses i pinyons. M'encanten!!
ResponEliminaDoncs com nosaltres Eva. No ho he especificat però al posar espinacs a la catalana he donat per entès que eren amb panses i pinyons. Potser ho hauria d'especificar...Boníssimes mmmm
EliminaPetons
Anna