INGREDIENTS:
500 grs de farina de força
50 grs de sucre
25 grs de llevat fresc
4 ous
75 grs de mantega pomada
100 ml de llet
2 grs matafaluga mòlta
ratlladura de llimona, canyella, pessic de sal
Desfem el llevat en la llet, que haurà d'estar tèbia.
Posem tots els ingredients junts en un bol i els pastem alhora durant uns 15 minuts, fins que ens quedi una massa elàstica. Fem una bola amb ella i la posem a fermentar dins del bol (si fa fred ens costarà més temps, paciencia!).
Quan hagi triplicat el seu volum, amb les mans untades d'oli en farem boletes del tamany d'una nou petita que posarem en una safata untada d'oli i separades entre sí, i esperarem a que tornin a créixer.
Arriba el moment de la cocció. En una paella fonda plena d'oli no molt calent però si abundant, hi anem fregint les boletes, a les que prèviament els haurem fet un forat amb els dits.
Un cop cuits els bunyols, els deixem escórrer sobre un paper de cuina i quan s'hagin refredat hi tirem un raig d'anís per sobre, seguidament els ensucrem i ja estan a punt per a menjar.
Per menjar els bunyols en òptimes condicions és recomanable menjar-los acabats de fer .
Recordeu que amb aquesta recepta surten uns 70 bunyols aproximadament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada