dimecres, 27 de maig del 2015

PATATES BRAVES VEGANES.




INGREDIENTS: (4 racions)

4 patates tendres
6 tomàquets madurs
1 ceba tendra
1 all
sal, sucre, oli d'oliva, bitxo

Una recepta vegana, a diferència d'una vetegariana, és aquella on no s'ha utilitzat cap ingredient de procedència animal. Aquestes mateixes patates, si fóssin vegetarianes podrien dur llet de procedència animal (en aquest cas s'anomenaria lactonesa). Quan vaig pensar en com fer-les per presentar-les al repte de Memòries d'una cuinera, se'm va ocórrer fer-les veganes, i la veritat és que la diferència es nota ben poc per no dir gens.
Per altra banda vaig optar per una opció una mica més saludable, com no sóc gaire partidària del menjar en conserva, em vaig fer jo mateixa la salsa de tomàquet, i per eliminar unes quantes calories, vaig bullir primer les patates i posteriorment les vaig acabar de coure fregint-les, i aquí en teniu el resultat...

Per a la salsa de tomàquet: Peleu la ceba tendra i piqueu-la ben fina. Poseu-la en una paella amb oli perquè es vagi coent. Mentrestant renteu els tomàquets i feu-los a trossos, passeu-los pel túrmix i afegiu-los a la ceba. Poseu-hi una culleradeta de postres de sucre, la sal, i ja cap al final l'all picat i el bitxo. Retireu i passeu el sofegit pel túrmix i per un colador per si de cas han quedat pells o llavors dels tomàquets. Torneu-la a posar a la paella uns minuts més per que s'unifiquin els gustos del bitxo i l'all i ja la podeu reservar.

Per la veganesa: Visiteu el link que us he marcat i veureu com fer-la, no us oblideu l'all! ;)

Per les patates: Renteu bé les patates i poseu-les a bullir durant uns quinze minuts aproximadament. Retireu-les i deixeu-les refredar. Quan les pogueu manipular sense cremar-vos, les peleu (o no, com volgueu) i les feu a trossos. Poseu oli abundant en una paella i quan estigui calent les aneu fregint fins que es tornin rosses. Us recomano no posar l'oli excessivament calent ja que es torraran massa per fora i per dins no s'acabaran de fer bé. Quan tinguin un color dauradet les retireu i les saleu bé. Deixeu-les sobre paper absorvent. 

Per muntar el plat sols cal que poseu les patates sota, unes cullerades de lactonesa per sobre i la salsa de tomàquet que segur que us ha quedat deliciosa.
I deixeu-vos de braves del Bar Tomàs, que com a casa, res!! ;)



5 comentaris:

  1. Uuuffff! Fa molts anys que no preparo braves a casa!!!! Però...quan ho he fet, ho he fet com tu: una mica bullides i acabades de fregir a la paella. Aquestes teves tenen molt bona pinta!!!!
    Petonets, Anna!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc ho acostumo a fer Olga, són molt calòriques, però ho vaig veure com a repte del Memòries i m'hi vaig llençar...per un cop no passa res ;)
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Hola bones! Segueixo el teu blog a través del facebook! Primer de tot, fan molt bona pinta les patates! Tinc una pregunta: la llet per fer la lactonesa, tot i que ecològica, si que és de procedència animal. Llavors podríem dir que són veganes? O simplemenr vegetarianes?? (No és a mode de crítica, sinó de pregunta)!
    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó mansi13! Tot arreglat, quin cap el meu! Lactonesa amb llet vegetal. Gràcies pel comentari guapa!
      Anna

      Elimina
  3. Veure aquestes patates a l'hora de l'aperitiu m'ha fet venir una gana... es veuen delicioses, i si a més són veganes millor! un petó!

    ResponElimina