dissabte, 30 de maig del 2015

PASTÍS AMB BUTTERCREAM DE FORMATGE I GERDS.


INGREDIENTS:

1 base de pa de pessic
melmelada de fruites del bosc
buttercream: 250 grams de mantega pomada
150 grams de sucre glass
250 grams de formatge tipus Philadelphia
150 grams de gerds
decoració: gerds i nabius frescos

Aquest pastís el vaig fer com a pastís d'aniversari, com veieu la seva presentació és molt vistosa, i vaig pensar que l'ocasió s'ho mereixia. Per fer el pa de pessic vaig utilitzar la recepta que sempre hem fet a casa, us envio l'enllaç per si la voleu veure, i si en teniu alguna que us agradi particularment la podeu utilitzar igualment. Sols cal que us quedi un pa de pessic d'uns 20 centímetres ben esponjós i maco.
Comencem fent la buttercream o frosting que podeu tenir ja preparada a la nevera. En un bol poseu-hi la mantega, que haureu tret de la nevera una hora abans (amb el bon temps és suficient) perquè tingui la textura de pomada. Bateu-la durant un minut i afegiu-hi el sucre glass, seguiu batent durant tres minuts aproximadament i afegiu-hi el formatge i un grapat de gerds. Si voleu, podeu prescindir de la batedora i fer aquest procés amb una espàtula. Es tracta de que quedi tot ben barrejat i els gerds es vagin desfent i integrant a la mescla. 
Hi ha una altra opció per si no us grada trobar-hi les llavoretes que tenen, que és triturar-los i passar-los pel colador, obtenint solsament la polpa. A mi m'ha semblat més natural deixar-los tal qual. És important que no els afegiu tots a la vegada, és millor fer-ho poc a poc i parar quan hàgiu aconseguit el gust i el color que us agradi.
Quan tingueu la barreja ben feta, reserveu-la a la nevera.
Anem a pel pa de pessic....Un cop el tingueu desenmotllat, talleu-lo horitzontalment per treure'n tres capes. Ho podeu fer amb una lira o un ganivet de fulla llarga.
Poseu entre capa i capa la melmelada de fruites del bosc ben escampada. Ara ja teniu les tres capes del pa de pessic muntades amb la melmelada entremig.
Ara toca fer la decoració del pastís. Agafeu-lo i poseu-lo a la safata on anirà presentat amb quatre trossos de paper vegetal a sota que eliminareu un cop el tingueu decorat. La seva funció és no tacar el plat o la blonda on vagi presentat.
Amb una espàtula repartiu la buttercream pels laterals de manera que quedi ben repartida. Repetiu la operació per la superfície. Ara sols queda agafar la mànega pastissera amb la buttercream i fer-li el disseny que més us agradi. Posar-hi uns quants gerds i nabius per sobre li dóna un toc de color molt interessant.
Retireu els fulls de paper amb molta cura i....ja el teniu acabat!
Encara que sembli complicat no ho és gens; m'hauré d'acostumar a fer fotografies de tot el procés per fer-ho més entenedor, i de pas m'estalvio aquesta parrafada...
En fi...espero que us hagi agradat, si teniu dubtes, aquí estic ;)



2 comentaris:

  1. ohhh!! que bonita y como tú dices para un aniversario la veo perfecta. Que buena tiene que estar. Un besote.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Está deliciosa, y para una ocasión especial creo que es acertada. Gracias por el comentario ;)
      Un abrazo.
      Anna

      Elimina