dimarts, 28 d’abril del 2015

ROTLLETS AMB FAVETES I ESPÀRRECS.



INGREDIENTS:

espàrrecs verds
favetes baby fresques
tomàquets cherry
tonyina
canonges
tortitas integrals
sal, oli pebre

Aquests rotllets els he pensat per al repte de Memòries d'una cuinera. Volia fer-los amb productes de temporada, i finalment he escollit els espàrrecs i les faves tendres o baby que tenim a l'hort. I què millor per lligar tots els ingredients que una bona salsa de calçots? Doncs aquí ho tenim:

Primer que tot començarem pelant les faves i reservant les més petites i tendres. Poseu aigua a bullir i escaldeu-les durant mig minut. Passat aquest temps, treieu-les de l'aigua bullint i passeu-les per aigua freda per a tallar-los-hi la cocció. Dipositeu-les en un recipient fondo i amaniu-les amb sal, pebre i oli d'oliva. Deixeu macerar com més temps millor, inclús les podeu tenir preparades del dia abans, encara seran més bones!
Pels espàrrecs: Primer heu d'eliminar la part llenyosa del tall. Per fer-ho, sols cal que els aneu doblegant suaument i ells mateixos es trencaran per on s'acaba la part blanca que és la part més dura.
Si teniu els estris per coure al vapor genial. Si no, ho podeu fer en una olla amb un ditet d'aigua bullint, ficant-hi els espàrrecs amb un polsim de sal i ben tapats, de manera que es couran amb el seu propi vapor. Passats uns cinc minuts ja els podeu treure i ficar-los dins aigua freda per aturar la cocció. Millor que us quedin al dente, ja que massa cuits perdran les seves propietats. Deixeu-los sobre un paper de cuina que abosrvirà l'excés d'aigua.
Ara sols ens queda muntar el rotllet. Jo he utilitzat tortitas integrals, no les he cargolat gaire perquè vegéssiu què hi havia dintre, però les podeu muntar com vosaltres vulgueu.
Sobre una tortita poseu-hi uns quants canonges, els espàrrecs, uns lloms de tonyina en oli d'oliva, les favetes marinades i uns tomàquets cherry per donar un toc de color, i finalment una mica de salsa de calçots. Enrotlleu, i punxeu-los amb un punxó per a que us quedin més ben fixats. 
Ja veieu que no costa gens menjar sa i bo!



10 comentaris:

  1. Quin goig que fan!!! I què bons deuen ser.....mmmmm....
    Petonets, Anna!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga. Quan els aliments són de qualitat gairebé tens l'èxit assegurat ;)
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Quina pinta més espectacular i que original!! T'ha quedat genial! A veure si un dia ho provo de fer ;)

    Una abraçada guapi!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cristina. Ja veus qe no costa pas gens cuidar-se una mica i menjar bé al mateix temps :)
      Una abraçada
      Anna

      Elimina
  3. Uns rotllets molt originals i saludables! i la salsa de calçot és una gran idea, li deu donar un toc ideal!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Eva, s'ha de notar per algun lloc que sóc de la terra del calçot jajaja
      Petons
      Anna

      Elimina
  4. De temporada i del vostre hort, tot un luxe vaja i a més molt sans, què més volem?
    Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que és un luxe si, i ho valorem molt a casa. Potser per això tenim tots tant bona salut?
      Gràcies a vosaltres pel Memòries, és una manera d'estimular la creativitat ;)
      Petons
      Anna

      Elimina
  5. Quina recepta més bona! I complerta: verdures, peix, cereals....Aquesta l'haig de provar a casa! Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Anna! Complerta i també oberta a posar-hi el que vulguis!!
      Petons
      Anna

      Elimina