INGREDIENTS:
xirivia
sal, oli d'oliva
pebre negre, orenga
Si no podeu menjar patates fregides perquè esteu a dieta, o perquè esteu tips de menjar sempre les mateixes verdures com a acompanyament, o simplement voleu experimentar, us proposo la xirivia al forn. La mateixa textura que la patata però de gust més dolç. Us animo a que la tasteu, val la pena:
Peleu la xirivia i talleula a bastonets com si fóssin patates.
Poseu-la en una safata per anar al forn.
Poseu-hi la sal, el pebre i un raig d'oli.
Enforneu a 210º i de tant en tant remeneu els bastonets per a que no s'enganxin.
Quan estigui dauradeta i tova, ja la podeu retirar, poseu-la sobre un paper de cuina per eliminar els excessos d'oli, i empolsimeu amb alguna herbeta com l'orenga.
La podeu menjar com a substitut de les patates fregides, com a acompanyament de carn, ous o peix o com més us agradi.
Ara a buscar xirivies per provar-les....perquè no n'he menjat mai i me n'has fet entrar ganes! Petons!
ResponEliminaJajaja jo les compro a un pagès a plaça Mònica, resulten molt més fresques i properes. Ja veuràs que bones!
EliminaAnna
Em penso que faré el mateix que la Mònica!!!! A provar la xirivia!!! Molt bona idea!
ResponEliminaPetonets,
Olga
A veure si entre les dues esgotareu les existències jajaja ;)
Eliminaoh! quina idea...ho hauré de provar..pensava que només servia per fer caldo :-)
ResponEliminaJo també m'ho pensava Anirac, però d'un temps cap aquí l'estic provant de moltes maneres, m'encanta! Anima't a fer-la et sorpendrà!
EliminaAnna