dijous, 1 de gener de 2015

POMES AL FORN.




INGREDIENTS: (4 raccions)
4 pomes golden
2 canons de canyella
un grapat d'ametlla picada
una cullerada de sucre morè (opcional) 

Preescalfar el forn a 220º.
Renteu bé les pomes, i amb una forquilla punxeu-les una mica per a que no esclatin quan siguin al forn.
Amb un ganivet (o amb l'eina específica que venen a la ferreteria) les perforeu i els hi treieu el cor i les llavors.
En una safata a punt per enfornar i sobre una làmina de paper de forn, col.loqueu les pomes, és opcional ficar-los-hi una mica de sucre morè per sobre, però si voleu una versió més light, salteu-vos aquest pas. A més, aquest tipus de pomes ja són dolces per si soles, en podeu prescindir si voleu.
Dins el forat que heu fet per treure el cor, hi fiqueu mig canó de canyella i per sobre hi poseu l'ametlla picada que li donarà un punt cruixent i torradet molt bo.
Poseu les pomes al forn durant un quart d'hora. No patiu si la pell s'obre, és normal. Quan agafin un color torradet però encara mantinguin la forma ja les podeu retirar.
Segurament hauran fet un líquid barreja del suc de la poma i del sucre desfet, aquest l'aprofitarem amb una cullereta per regar les pomes i donar-los una mica de brillantor.
Aquest és un postre fàcil de fer, econòmic, i baix en greixos, molt recomanable.

2 comentaris:

  1. Unes postres molt bones i molt suaus, molt adients per després dels dies d' excessos que hem viscut!!!
    Petons i.....Bon 2015!
    Olga

    ResponElimina
  2. Jo sempre les havia associat amb menjar de malalt, però amb la canyella i el sucre no hi tenen res a veure ;). Bon any per tu també Olga!
    Anna

    ResponElimina