dijous, 18 de desembre del 2014

AMETLLES GARRAPINYADES.

INGREDIENTS:

3 tasses d'ametlles crues amb pell
2 tasses de sucre
1 tassa d'aigua
 raig d'anís o qualsevol licor 

L'artista de les ametlles garrapinyades a casa era la mare. Recordo de petita ajudar-la a remenar. Actualment l'estrella de les ametlles és la meva germana
Agafeu una paella i cap al foc, no massa alt o se us cremarà el sucre. Hi poseu les quantitats que us he dit anteriorment, el rajolí de licor que us vingui de gust, i a remenar. El sucre s'anirà desfent, l'aigua evaporant i el líquid espès s'enganxarà per sobre les ametlles. Hi haurà un punt que semblarà que se us hagi "tallat", serà com arena de platja...no patiu, un puntet més i el sucre es começarà a desfer altre cop. 
Aquest és el moment de retirar-les del foc i posar-les sobre un paper de forn, ben esteses i sense que es toquin. Deixeu-les refredar i ja les teniu a punt! Fàcil eh?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada