dimarts, 25 de novembre del 2014

ESPAGUETIS 666.



INGREDIENTS. (2 racions)

150 grams d'espaguetis de tinta de sèpia
fumet de peix
150 grams de trompetes de la mort
4 gambes, potes de pop
1 bosseta de tinta de calamar
mitja ceba, mig pebrot de caiena, dos grans d'all 
4 pebrots  del piquillo
mig gotet de conyac
sal, oli d'oliva, pebre negre

Avui us presentem un plat d'espaguetis inspirat en el món ocult de les tenebres i l'infern en motiu dels 666 seguidors que tenim a la nostra pàgina de Facebook. Ens hem imaginat l'infern amb un entorn fosc, predominant els negres i vermells, molta calor, criatures monstruoses, foc, fum....i tot això ha anat derivant cap a la següent combinació d'aliments i cap a aquest plat en particular. A veure què us sembla.doncs!
Comencem preparant l'oli de gambes que utilitzarem durant tota la recepta. Per fer-ho, pelem les gambes i els hi tallem el cap. En un cassó petit amb uns dos dits d'oli, hi posem els caps per a que es vagin confitant i vagin deixant el seu gust a l'oli. La temperatura del foc ha de ser molt baixa i no han de sortir bombolletes.
Ho deixem durant uns vint minuts, controlant la temperatura del foc. Un cop passat aquest temps ho retirem.
Ja podem començar a bullir els espaguetis. Un altre cassó amb la meitat d'aigua i meitat de fumet de peix, una mica de sal i els espaguetis a bullir. Quan estiguin al dente, retirem, rentem i els reservem tapats.
Seguidament anem a fer el sofregit. En una paella amb l'oli de gambes hi sofregim la mitja ceba picada molt petita, a foc molt suau i durant el temps que sigui necessari. Quan gairebé la tinguem cuita hi afegirem les trompetes de la mort, anem remenant i quan s'hagi begut l'aigua hi afegim el mig gotet de conyac i la bosseta de tinta de calamar. Un cop el conyac s'hagi evaporat, picarem les dents d'all i les afegirem, així com el mig pebrot de caiena, i salpebrem. Dos minuts més i hi incorporem els espaguetis junt amb un raig de fumet i anem remenant a foc baix. Ja per acabar la barreja, unes tiretes ben fines de pebrot del piquillo.
Mentrestant en una paella ben calenta i un rajolinet d'oli de gamba hi marquem les potes del pop durant uns minuts i seguidament les gambes ja pelades, volta i volta.
A l'hora de muntar el plat ho podeu fer tot barrejat o bé separat com he fet jo per a que es distingeixi bé el peix i no s'embruti de tinta. Això ho deixo al vostre gust. Espero que us hagi agradat aquesta invenció, jo m'ho he passat molt bé creant, imaginant, i duent-la a terme. 

2 comentaris:

  1. Xiquets.....quin plat de pasta de luxe!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Gràcies Olga, la veritat és que m'ho vaig passar pipa rumiant-lo del principi al final, sols per això ja val la pena, ja saps de què parlo ;)
    Una abraçada
    Anna

    ResponElimina