dimarts, 8 de juliol del 2014

TORTELL DE CREMA.


INGREDIENTS:

1 làmina de pasta de full quadrada
400 grs crema pastissera
ametlles picades
sucre glass


Sobre el marbre de la cuina empolsimat de farina, extenem la massa de pasta de full (250x360 mm per a què us feu una idea).
La tallem per la meitat horitzontalment i col.loquem els dos trossos un al costat de l'altre de manera que se sobreposin uns dos centímetres. Aquests dos centímetres que se solapen, els enganxarem amb una cullerada de la crema pastissera barrejada amb aigua. Pintem el tros de sota i hi sobreposem els dos centímetres de l'altre tros. Aplanem la junta amb els dits per que quedi ben soldat i ja està.
Carreguem la mànega pastissera amb la crema ja freda i a la meitat de la tira de pasta de full hi fem dues tires gruixudes de crema.
Dobleguem la pasta de full restant, primer la part de dalt (la dobleguem tapant la crema), i després pintem la de baix amb la mescla que hem fet servir per enganxar, i la dobleguem cap a dalt, tornant a tapar la crema. Ens queda un tub de pasta de full farcit de crema.
Amb molta cura se li dóna la forma rodona. i s'enganxen les juntes de la manera com hem enganxat les làmines, pintant i posant un "tub" dintre de l'altre.
Vigilant que no se'ns desmonti ja que és molt delicat, col.loquem el tortell sobre un full de silicona o paper vegetal i la safata del forn.
El pintem amb la mescla que tenim feta vigilant no pintar la part exterior ja que faria de selladora i la pasta de full no pujaria.
Hi posem les ametlles tallades en granets i cap al forn a uns 170º més o menys, fins que el vegem torradet.
Un cop fred, l'espolsem amb sucre glass, i ja està llest per a menjar.
L'explicació que us he donat sembla complicada però és més fàcil del que sembla, ja ho veureu!


2 comentaris:

  1. Quina pinta més bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Carla, i com pots veure, ben fàcil de fer ;)
      Una abraçada
      Anna

      Elimina