dilluns, 7 de juliol del 2014

RISOTTO D'ESPINACS.




INGREDIENTS:

ceba tendra
espinacs frescos bullits
arròs integral
vi blanc
caldo vegetal
formatge parmesà ratllat 
sal, oli, pebre 

Per començar piquem ben fina la ceba tendra i la posem a la paella amb un raig d'oli. Quan aquesta comenci a estar cuita hi afegim un raig de vi blanc. Deixem que aquest redueixi i hi afegim l'arròs, que prèviament haurà estat en remull durant una hora per tal d'accelerar el procés de cocció.
Anem remenant uns dos minuts i ja hi podem començar a afegir sal, pebre i una part del caldo vegetal poc a poc. Quan l'hagi absorvit, n'hi afegim un raig més, això si, sense parar mai de remenar, ja que així l'arròs deixa anar el midó que conté. repetim el procés els cops que sigui necessari fins que arribi al punt adequat de cocció.
Quan encara li falti una mica per acabar de coure's, hi afegim els espinacs bullits i picats a trossets. A mida que anem remenant sen's aniràn desfent i integrant amb l'arròs.
Finalment, quan l'arròs estigui al "dente" hi posem un grapadet de parmesà i remenem fins que es desfaci. Rectifiquem de sal i pebre, deixem reposar uns minuts i a servir. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada