dimecres, 30 de juliol del 2014

PERES EN ALMÍVAR.



INGREDIENTS:

1 kg de peres
500 ml aigua
250 grs de sucre


La mare fa aquesta conserva quan hi ha algun excedent de fruites, sobretot peres, préssecs i albercocs.
Primer feu l'almívar, posant en una olla l'aigua i el sucre fins que bulli. Deixeu que vagi fent xup xup uns 15 minuts. Deixar refredar.
Per esterilitzar els pots i les tapes, poseu-ho a bullir per separat durant 15 minuts, i després assequeu-ho molt bé.
Escolliu les peres que no estiguin gaire madures, ja que amb la cocció se us podrien desfer una mica si estan ja molt fetes. Peleu-les, traieu-los-hi el cor i trossegeu-les.
Introduïu els trossos de pera al pot de vidre (prèviament esterilitzats) fins dalt de tot. Omplir amb l'almívar que hi càpiga i tapar bé.
Per fer la conserva: En una olla ben fonda, feu un bany maria i poseu-hi els pots cap per avall per a que facin el buit i deixeu que bullin vint minuts més. Deixeu refredar i ja ho tindreu llest per a guardar al rebost!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada