dimarts, 8 de juliol del 2014

PATÉS VEGETALS.


INGREDIENTS:

Paté de remolatxa: 2 remolatxes fresques, 1 ceba tendra, un gra d'all, mantega, oli, 2 cullerades de civada

Paté de xampinyons: 8 xampinyons grans, 1 ceba tendra, un gra d'all, un grapat de nous, oli, llimona, julivert
Paté de pastanaga: 4 pastanagues, 1 ceba tendra, un gra d'all, un grapat d'anacards crus, oli, llimona, orenga

A continuació us explicaré de forma genèrica com es fa un paté vegetal. Admeten gran varietat d'ingredients, per això els he fet tots tres de diferents components, pero bàsicament, han de contenir una part vegetal, un espessant (que pot ser civada o algun fruit sec de gust no molt fort i sense torrar), i algun element per aromatitzar (orenga, comí, llimona, all, mantega...). Som-hi!
Piquem la verdura escollida junt amb la ceba i ho posem en una paella amb l'oli no molt calent, anem remenant i si convé ho tapem per a que es faci amb el seu propi vapor. Hi afegim l'all picat i salpebrem. Quan hagi perdut bona part de l'aigua que porta, hi afegim la civada, remenem una mica i rectifiquem de sal, pebre, i hi posem les espècies escollides.
Ho deixem refredar una mica i ho passem pel túrmix. A mi no m'agrada que quedi una massa gaire homogènea, però això va a gust de cadascú.


2 comentaris:

  1. oye tu....que bueno ese de remolacha...y los otros...que trio más majo. Apuntados quedan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Victor. La verdad es que dan mucho de si, puedes coger la base que os he dado y probar con cualquier vegetal (calabaza, setas, pimiento...) sólo es cuestión de imaginacion :)

      Elimina