dijous, 17 de juliol del 2014

FOIE GRAS.


El foie gras (fetge gras) és simplement el fetge d'oques o d'ànecs sense cap tipus de tractament. A partir d'ell, es deriven altres productes com el micuit (foie cuit amb sal i pebre a 80ª), i el paté (pastís de carn fet amb foie, vísceres, llengua, etc...ideal per untar el pa).
Com que és un aliment considerat exquisit s'ha muntat tota una indústria al seu voltant i per aquest motiu els animals són sobreexplotats en granges principalment de França, però també en podem trobar a Catalunya i Espanya entre altres llocs.
Per tal d'augmentar-ne la producció i per a que els fetges siguin més grans, els animals són tancats en gàbies per a que no es puguin moure, d'aquesta manera no gasten energies. Són hiper alimentats a base de preparats especials de cereals varis cops al dia a través t'un tub de 30 centímetres que va directe al seu estòmac i descarrega una quantitat desmesurada de l'esmentada pasta. D'aquesta manera el fetge s'hipertrofia i creix molt més del compte, l'animal enmalalteix i és sacrificat sense miraments.
Personalment a casa meva no es consumeixen cap d'aquests productes, un cop em vaig assabentar de tot això i del sofriment que hi ha al darrera, mai més he volgut col.laborar amb aquesta indústria.
Les paraules no són suficients perquè siguem conscients d'aquest tipus d'explotació, per això us voldriem deixar un parell de links:

Un vídeo de divulgació tret d'un telediari: http://vimeo.com/46929893
Un vídeo d' Igualdad Animal, una associació de defensa dels animals on a través de càmeres ocultes es pot veure en quines condicions estan: http://www.granjasdefoiegras.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada