INGREDIENTS:
per les croquetes:
250 grams de bacallà dessalat
2 cebes
un grapat de panses sense pinyol
500 ml de llet ecològica (aproximadament)
150 grams de mantega
150 grams de farina
sal, oli d'oliva, nou moscada, pebre blanc
per l'arrebossat:
2 ous ecològics
pa ratllat
farina
A casa sempre ens han agradat les croquetes, les faig sempre a ull, així que m'ha sigut una mica difícil precisar-ne les quantitats. He pensat en els bunyols de bacallà que feia la mare quan menjàvem fregits, i m'he recordat que hi posava panses, i dic...per què no provar-ho també amb les croquetes? Un cop acabades, remenant per internet, he vist que no he fet cap descobriment...si és que avui en dia està tot inventat!!
Tot i així, estic orgullosa de com han quedat, així que us ho explicaré igualment ;)
Primer que tot he pelat i picat les cebes a trossets el màxim de petits que he pogut, i les he posat a coure en una paella amb un raig d'oli a foc lent. Mentrestant he acabat de treure l'aigua del bacallà que ja estava dessalat amb paper de cuina, i l'he picat a trossets igual de petits que la ceba. M'agrada que encara mantingui un punt de sal, així queda ben contrastat amb la beixamel i la dolçor de les panses...
Quan la ceba ha estat gairebé cuita, li he afegit el bacallà i he anat remenant fins que s'ha begut l'aigua. No cal afegir sal ja que el bacallà ja en porta la suficient. He reservat la barreja.
A continuació he preparat la beixamel.
Paciència primer que tot ;) A la mateixa paella i a foc suau, he posat la mantega. Un cop fosa, li he afegit la farina per a que es cogui una mica, i seguidament, la llet calenta a poc a poc, a mesura que la barreja se l'anava bevent li he anat afegint, i sense parar de remenar. Li he posat sal, el pebre blanc, i la nou moscada en pols. Quan l'he tingut acabada li he afegit el bacallà que tenia reservat i he seguit remenant una estona fins que s'ha espessit i s'ha desenganxat de la paella.
He posat la barreja en una safata fonda i l'he deixat refredar unes hores.
Per fer les croquetes he posat tres plats fondos amb farina, ou batut i pa ratllat (portava all i julivert). Amb un ganivet he anat tallant les formes quadrades de les croquetes, i les he passat primer per farina, després per l'ou i finalment pel pa ratllat.
Un cop acabades, directe al congelador. Al moment de consumir-les sols ha calgut fregir-les en una paella amb oli calent i abundant. Les he deixat escórrer sobre un paper absorvent i cap a taula!!
Per cert... per acompanyar-les, vaig posar una mica de compota de poma amb romaní i li va donar un toc molt original, us ho recomano!
Mireu quin goig que fan, en voleu una? ;)
Les croquetes de bacallà són de les meves preferides... però mai les he provades amb panses!! anotada la idea perquè el toc dolcet ha de quedar boníssim i ben sorprenent! un petó!!
ResponEliminaDoncs si Eva, prova-les, ja em diràs què t'han semblat!
EliminaAnna
Panses a les croquetes? Mmmmmm....quin toc tan suculent! En puc agafar una?
ResponEliminaPetons, Anna!
Olga
Si et descuides et quedes sense Olga, endavant ;)
EliminaPetons
Anna
Doncs jo de croquetes de bacallà no en faig mai, sempre faig bunyols...potser que , amb la pinta qie tenen, en faci, no et sembla Anna?
ResponEliminaPtnts
Dolça
Doncs és una alternativa boníssima que agrada a tota la família Dolça ;)
EliminaPetons
Anna
Ummm, son unas de mis preferidas.
ResponEliminaSiiii son deliciosas...bueno en general todas las croquetas lo son ;)
EliminaUn abrazo
Anna
Unes croquetes delicioses, segur! A més la dolçor de les panses..les deu fer encara més irresisitibles! Una abraçada!
ResponEliminaÉs veritat Anna, a mi m'encanten aquest tipus de contrastos i les trobo boníssimes!
EliminaPetons
Anna
Aquestes croquetes m'agraden molt! Una bona combinació això del bacallà i les panses!! I m'agrada la quadratura: originals!! :)
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies Dolors, els hi vaig voler donar un toc diferent ;)
EliminaPetons
Anna