dimecres, 4 de març del 2015

BRANDADA DE BACALLÀ LIGHT.


INGREDIENTS: (2racions)
300 grams de bacallà dessalat
1 patata mitjana
2 alls
sal, oli, pebre, aigua

Avui ens venia de gust una torrada amb brandada de bacallà, però com que opto per una cuina el màxim saludable, l'he modificat per adaptar-la als nostres gustos. Com ho he fet?  Simplement eliminant l'elevada quantitat d'oli d'oliva i de greixos animals, ja sigui llet o crema de llet. Aquí en teniu el resultat:
Poseu un cassó al foc amb un litre d'aigua aproximadament. Quan bulli, hi afegiu el bacallà dessalat i deixeu-lo uns segons per a que s'escaldi. Retireu-lo i reserveu.
A la mateixa aigua poseu-hi a bullir la patata ja pelada fins que estigui ben cuita.
Mentre es cou la patata poseu una paella al foc a poca potència amb un raig d'oli, talleu les dents d'all a làmines i les hi afegiu. Deixeu-les uns minuts per a que deixin anar el seu aroma a l'oli sense que arribin a coure's.
En un bol poseu-hi el bacallà, la patata bullida i l'oli amb els alls. Salpebreu. Passeu pel minipimer fins que quedi tot ben triturat. Aneu afegint l'aigua de bullir la patata a cullerades fins que arribi a la textura que us agradi. Jo no el deixo molt espès ja que després s'ha d'enfornar i perd una mica d'aigua.
Un cop hàgiu arribat al punt desitjat, sols cal que el poseu en terrines, tartaletes, torrades, on vosaltres vulgueu, i ho poseu al forn a gratinar fins que vegeu que agafi un color torradet. 
Ja ho teniu a punt, ben calenteta sobre una torrada, és un menjar dels déus!

4 comentaris:

  1. Amb aquesta preparació, també ha de quedar molt bona, doncs a mi no mi agrada amb crema de llet.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fem un mos es resalta més el gust del bacallà, ja que la crema de llet amoroseix els ingredients i en suavitza el gust. Prova-la i em dius què t'ha semblat :)
      Ptons
      Anna

      Elimina
  2. Ohh fa venir salivera aquest bacallà! i és que a mi és el peix que més m'agrada, com gaudeixo de la quaresma ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva a mi el que més em sorprèn d'aquest peix és la varietat de receptes que se'n poden fer, és un passada, i boníssim, és clar! ;)
      Ptons
      Anna

      Elimina