dilluns, 21 de juliol de 2014

FARTONS.


INGREDIENTS:


520 grs de farina de força
100 grs de sucre 
1 culleradeta de mel (opcional) 
2 ous 
100 ml aigua 
50 grs llevadura fresca de pa 
100 ml d'oli 
1/2 culleradeta vainilla, polsim de sal 

Comencem desfent la llevadura fresca en aigua tèbia.
Si ho feu a màquina, poseu en un bol tots els ingredients en l'ordre que estan a la llista i amassar durant uns 10 minuts. Si us queda una massa molt enganxosa hi podeu afegir una mica més de farina.
Si ho feu a mà el procediment és el mateix. Només heu de tenir en compte d'afegir l'oli a l'últim de tot. La massa estarà al seu punt quan ja no se us enganxi a les mans.
Quan tingueu la massa enllestida, doneu-li forma de bola i tapeu-la amb un drap humit durant 20 minuts.
Passat aquest temps, feu porcions d'uns 35 grams aproximadament, i doneu-los forma de bola. Les deixeu reposar 10 minuts més, i ja podeu començar a donar-los forma de fartó. Es pot fer de dues maneres: agafant la massa i estirar-la com si fos un xurro, o bé estirar amb corró les porcions i després enrotllar-les com si fos un caneló (personalment prefereixo aquest sistema).
Deixem fermentar els fartons durant 1 hora aproximadament.
I ja podem fornejar uns 10 minuts a 180º amb el forn prèviament calent.
Quan ho traieu del forn ho podeu pinzellar amb un glassejat fet amb 50 grs de sucre glas i una cullerada d'aigua, i si no us voleu complicar més, empolsimeu amb sucre glas i ben bons que us quedaran!Si voleu saber-ne més, aneu al bloc de la Noe: http://cuinaambnoe.wordpress.com


2 comentaris:

  1. Mare meva...que bons!!!! No cal esperar a l'orxata per fer-los ;-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja tens tota la raó! Tinc en ment provar de fer llets vegetals, també hi combinarien be oi?
      Petons
      Anna

      Elimina